Facebook Pixel
Loader
0%

Био щанд

Био щанд
Био щанд

Храни се и живей здравословно! Био щанд във Фантастико!

Какво е био продукт?


Органичните продукти стават все по-популярни в днешно време, тъй като все повече хора съзнателно обръщат внимание на начина си на хранене. Био храните идват от органично контролирано отглеждане. Те не трябва да бъдат генно модифицирани или третирани с пестициди или химически торове. Освен това съдържат по-малко добавки, отколкото други храни. За животинските продукти се гарантира, че животните се гледат по подходящ начин и не се третират с хормони на растежа или антибиотици.

Какво е био продукт?

По-пълноценен вкус

Плодовете и зеленчуците от екологично контролираните култури най-често идват без изкуствени добавки. Вместо ароматизатори, органичните продукти се основават на естествения вкус на храната. Той обикновено е по-интензивен при органичните плодове и зеленчуци, отколкото при традиционните храни. Органично отглежданите плодове и зеленчуци имат по-ниско водно съдържание, което прави вкуса по-изразен и силен. Освен това органичните храни са по-полезни, тъй като съдържат повече витамини и минерали, отколкото конвенционалните и са по-малко замърсени с химически пестициди.

По-пълноценен вкус

Правилно животновъдство

Изискванията към био фермите са особено високи по отношението на отглеждането на животните. Необходимо е те да имат по-голямо пространство и естествена светлина в мястото, където живеят и при възможност максимално дълго време да са навън.
Освен това на животни в биологичните ферми се забранява концентриран фураж. Вместо това, те получават специално приспособена за тях биологична храна. С покупката на био месо, вие не само подобрявяте начина си на хранене, но и допринасяте за хуманното отношение към животните.

Правилно животновъдство

По-малко химия

Някои изследвания сочат, че конвенционалните храни съдържат до 400 различни добавки. При биологичните продукти, обаче, се използват само около десет процента от тях. Консерванти, подсладители или изкуствени оцветители не могат да бъдат включени в съдържанието им.

Не само в биологичните продукти има по-малко химикали, но и органично отглежданите плодове и зеленчуци също влизат в контакт с по-малко пестициди, тъй като в биологичното земеделие употребата на някои продукти за растителна защита е забранена. Когато не използваме тези пестициди щадим не само храната, но и околната среда.
Биологичната храна е не само по-вкусна, но и по-полезна за нашия климат: при производството на биологични храни се отделят значително по-малко вредни парникови газове, отколкото в производството на конвенционалните. По-ниските емисии на парникови газове се дължат на факта, че използването на азотни торове се избягва при отглеждането на органични плодове и зеленчуци.

По-малко химия

Посетете нашите щандове с разнообразна биологична и органична храна.

Ние знаем колко е важно да се храниш и живееш здравoсловно!