Тайната на вкусния хляб се крие в любовта на майстора към това, което прави, споделя Любен Славов, нашият технолог на хляб и хлебни изделия в пекарните на „Хляб за живот“. "Правилната техника на месене, нужното количество вода, времето за втасване и необходимата температура на печене, са от огромно значение. Това са стъпките към съвършения хляб, една от тях да променим леко , може да даде съвсем различен вид на крайния продукт“, споделя той.
В пекарните „Хляб за живот“ пред погледите на клиентите, майсторите пекари творят различни видове занаятчийски хляб. Асортиментът включва, както познатите бели хлябове с мая, така и хлябове с жив квас.
В хляба с жив квас има брашно, вода и сол. В него липсват подобрители и консерванти. Характерното за този вид хляб е дългата ферментация, която позволява на естествените ензими и бактерии да разградят глутена и да придадат уникален вкус и текстура. Приготвя се от опитни технолози, които знаят, че приготвянето на този вид тестено изделие е по-сложно в сравнение с традиционния хляб с мая. Процесът на ферментация може да трае от 12 до 24 часа.
Ето къде може да намерите нашите уникални пекарни!
Ф6 бул. Д-р Г. М. Димитров №77;
Ф12 жк Младост 4, ул. Александър Паскалев №3, до бл.405 (авт. 76, 213);
Ф14 гр. Ботевград, ул. Витоша №1A;
Ф30 бул. Черни връх №204;
Ф33 бул. Симеоновско шосе № 87 А;
Ф42 бул. Йерусалим №22;
Ф44 гр.Банкя, кв. Изгрев, ул.Стефан Стамболов №138;
Ф45 гр. Перник, кв. Изток, ул Юрий Гагарин №52;