Facebook Pixel
Loader
100%

Две отличия за ФАНТАСТИКО ГРУП от конкурса „Мениджър на годината“

Две отличия за ФАНТАСТИКО ГРУП от конкурса „Мениджър на годината“
03.11.2023

Две отличия за ФАНТАСТИКО ГРУП от конкурса „Мениджър на годината“

ФАНТАСТИКО ГРУП получи две отличия от престижния конкурс „Мениджър на годината“. Оперативният президент на компанията Владимир Николов, който е сред десетте топ мениджъри на България за 2023г., беше отличен за висши постижения в мениджмънта. ФАНТАСТИКО ГРУП получи и специалната награда за развитие на регионите по време на на официална церемония в Софийската опера и балет.

„На 14 годишна възраст започнах работа в един квартален магазин, недалеч от тук на ул. „Оборище“, който продължава да работи и днес. Тогава целият ни екип беше от 7-8 души. Днес, 32 години по-късно, все още съм в семейната компания, но вече колегите, с които работя, са над 3 400. Всички имаме една мисия - да правим клиентското изживяване на над 100 000 души, които посещават супермаркетите ни всеки ден, по-добро и надявам се с усмивка. Няма силен мениджър без силен екип. Затова благодаря на колегите, с които, сигурен съм, ще продължаваме да развиваме модерна търговия на световно ниво!“, заяви Владимир Николов.

Конкурсът „Мениджър на годината“ отличава лидерите, които създават, прилагат и утвърждават добри управленски практики, включващи високи етични стандарти и обществена отговорност. Оценката се прави по методология на „Делойт България“, а за целите на обективността в различните етапи участват няколко независими екипа от компанията за одит и консултантски услуги.

Оценката за носителя на приза на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“ също се дава от „Делойт България“, като сред критериите са: компанията да се откроява с ясно дефинирани цели за развитие на местните общности, изградена философия относно нейния принос към местните общности и регионалното развитие, механизми за реализация на философията и измерими резултати за успешно проведени активности.

За последните 5 години приносът на ФАНТАСТИКО ГРУП и клиентите на компанията за различни каузи е над 3 700 000лв., чрез което са подкрепени 50 организации и са достигнати над 21 000 души. През 2023г. компанията създаде програмата „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“, чийто фонд финансира проекти в сферата на образованието, културата и околната среда на обща стойност 200 000лв. при първата конкурсна процедура.

Носител на титлата "Мениджър на годината 2023" е г-жа Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на ,,УниКредит Булбанк”. „Поздравявам г-жа Минчева за изключителните й постижения. Нейното развитие от стажант до изпълнителен директор на банкова институция е истински впечатляващо. Поздравявам и всички останали мениджъри, които бяха оценени в топ 10 от „Делойт България“ – професионалисти, визионери, които с работата си вдъхновяват своите екипи и показват, че в нашата страна може да се развиват компании на световно ниво“, коментира след церемонията Владимир Николов.  

„Този единствен по рода си формат, който се превърна в барометър на българската бизнес среда, има за цел да открои добрите практики на най-добрите лидери и професионалисти, стандарти и резултати, които допринасят за българската икономика, променят бизнес климата и също така допринасят за утвърждаване на репутацията на България по света, за да имаме по-конкурентоспособна и обърната към бъдещето икономика“, посочи Александра Мирчева, председател на Съвета на директорите на "ВМ Финанс Груп" и издател на списание "Мениджър" пред 800 гости на церемонията в Софийската опера и балет. „В тази зала днес присъстват съвременните будители. Хора, които създават ценности, личности, които имат заряд, целеустременост, за да постигат обществено развитие и прогрес, вдъхновители на младите хора, които са си поставили за мисия отстояването на своите най-високи професионални постижения и отстояването на своите ценности отвъд бизнес резултатите", допълни още Мирчева.

"Мениджър на годината ни дава вяра, че обществото ни разполага с един ценен ресурс – личности, които имат визията как да се съгради държавата и волята да го постигнат", каза президентът Румен Радев в приветствието си към десетте финалисти в конкурса.

Снимка: БТА