ФАНТАСТИКО получи престижно отличие за „Инвеститор в обществото“ — Фантастико
Loader
100%

ФАНТАСТИКО получи престижно отличие за „Инвеститор в обществото“

ФАНТАСТИКО получи престижно отличие за „Инвеститор в обществото“
15.03.2023

ФАНТАСТИКО получи престижно отличие за „Инвеститор в обществото“

ФАНТАСТИКО ГРУП е сред победителите в престижните Годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Компанията получи отличие в категория „Инвеститор в обществото“ за социалната си политика през 2022г. при оспорвана конкуренция от над 130 кандидатури. 

Авторитетно жури присъди второ място за ФАНТАСТИКО в ключовата категория „Инвеститор в обществото“. Отличието беше присъдено за програмата „Направи добро“, в рамките на която през миналата година са осигурени над 700 000 лв. за различни каузи, подкрепени от ФАНТАСТИКО и клиентите на търговската верига.

В рамките на програмата „Направи добро“ през 2022г. компанията осигури финансова подкрепа и хранителни продукти за украински граждани и подаде ръка на пострадалите от наводнението в Карловско с доброволчески труд и със средства.

В рамките на партньорството на фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ и ФАНТАСТИКО са проведени 2 549 индивидуални информационни консултации на жени с диагноза рак на гърдата. През 2022г. екипът на фондацията посети 5 града и осъществи 1 209 прегледа, като са установени 11 находки за допълнителна верификация.

Чрез кампанията „Моите будители“ концертната зала на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ беше напълно обновена за първи път от 10 години насам, а в Нов български университет студенти получиха стипендии от ФАНТАСТИКО за 8 иновативни проекта.

За поредна година клиентите на ФАНТАСТИКО се включиха активно в дарителските инициативи в подкрепа на УНИЦЕФ България и SOS Детски селища България.

С помощта на дарителските кампании в супермаркетите на веригата по инициатива на УНИЦЕФ беше създадена първата приобщаваща образователна платформа podkerpime.mon.bg за деца със специални потребности. Платформата разполага с над 400 образователни и  терапевтични ресурса, които се ползват от над 800 професионалисти - психолози, логопеди, учители, вече са подкрепени над 3450 деца. В края на 2022г. ФАНТАСТИКО и клиентите й подкрепиха и програмата на УНИЦЕФ за превенция на насилието в училище.

Благодарение на дарителските кампании в подкрепа на SOS Детски селища България са подкрепени 540 деца, част от които са настанени в приемни семейства, а други са обхванати чрез програмите за превенция на раздялата от семейството.