Facebook Pixel
Loader
100%

ФАНТАСТИКО с награда за вдъхновяваща инициатива за младите хора

ФАНТАСТИКО с награда за вдъхновяваща инициатива за младите хора
07.11.2023

ФАНТАСТИКО с награда за вдъхновяваща инициатива за младите хора

ФАНТАСТИКО ГРУП спечели приза за „Вдъхновяваща инициатива за интеграция на младите хора и реализиране на потенциала им в България“ в национален конкурс на Съвета на жените в бизнеса в България. Това беше и най-оспорваната категория в надпреварата за най-вдъхновяващи постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване. Компанията получи признанието за програмата, която обединява инициативите „Екип Бъдеще“, „Фантастично лято“ и „Фантастичен семестър“. Те дават възможност за кариерно ориентиране и професионален старт в ритейла за ученици и студенти.

 „Благодарим за признанието! За нас тази програма е изключително важна, защото, както студентите и учениците получават възможност за кариерно развитие , така и ние се учим от тях и от техния опит, от визията им за модерна работна среда“, заяви Антоанета Методиева, директор „Човешки ресурси, обучение и управление“ във ФАНТАСТИКО по време на официалната церемония по награждаването в Гранд Хотел Милениум София.

Форумът се организира за втори път от Съвета на жените в бизнеса в България в партньорство с Европейската инвестиционна банка. Церемонията събра представители на водещи български компании и институции, както и посланици и политици, които активно се ангажират с насърчаването на многообразна и приобщаваща работната среда и недопускането на дискриминация. Тази година в конкурса се включиха 39 организации с общо 53 проекта.

„Разнообразието, равнопоставеността и приобщаването не са просто идеи, те са ръководни принципи, които разпалват креативността, насърчават иновациите и проправят пътя към едно по-справедливо общество. Окуражаващо е да се видят инициативите, представени от всички участници в конкурса, които имат въздействие далеч отвъд работното място. Всички те допринасят за една по-просперираща България, където всеки човек, независимо от пол, възраст или малцинствена група, има възможност да се развива“, споделя Кириакос Какурис, новият вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка, който отговаря за дейността на банката в България.