Facebook Pixel
Loader
0%

ФАНТАСТИКО В „ОВЧА КУПЕЛ“ – СГРАДА НА ГОДИНАТА

Най-новият супермаркет „ФАНТАСТИКО“ в столичния квартал „Овча купел“ спечели приза „Сграда на годината 2016“ в категория „Търговски сгради“. Наградата от националния конкурс беше присъдена от 27-членно жури.

През 2016-та година компанията изгради 38-ия си търговски обект на ул. „Любляна“. Архитектурното решение за новия супермаркет за хранителни стоки стъпва на вече изградената фирмена идентичност, както за функционалната организация на търговската зала, така и във визуално отношение, но на доста по-голяма площ, с модерни нюанси, допълнения и иновативност. Изчистена линия в черно, червено и бяло преобладава в интериорното решение. Търговската зала е разделена на няколко функционални зони, които, по подходящ начин чрез архитектурни средства и осветление, акцентрират вниманието на клиентите върху продуктите.

Клиентът е посрещнат от зона „Зеленчуци“. Секторът за био продукти осигурява възможност за излагане на разнообразна продуктова гама, удовлетворяваща нарастващия интерес на потребителите към този тип храни. По перифериите на просторния магазин, се откриват щандовите витрини, подчертани и разпознаваеми с огромно разнообразие в предлагането на стоки. Приятна изненада са новите продукти. „Грил“ зоната поднася съвременни технологични решения за разнообразен асортимент на прясно приготвени храни. Тук пред очите на клиентите храната се превръща в кулинарно изкушение, достъпна от топлата витрина. А непосредствено след щандовите витрини очарова зона „Алкохол“, обособена в самостоятелен кът за спокойно разглеждане и избор на най-подходящото питие за вечеря или парти. Централно разположената зона за замразени продукти е лесно разпознаваема с надвисналите над нея светещи „ледчета“. Оформена като самостоятелна централна площ, зона „Козметика“ създава интересни усещания у посетителите и несъмнено привлича поглед с активния си цвят. Представена е една съвсем нова зона „Хляб“, светла и гостоприемна, в която стелажите са уникално разработени и изпълнени, без аналог в други магазини и вериги. В новоизградения обект специално място е отделено за уютна и приветлива закрита „Кафе“ зона, която кореспондира с външната тераса. Покритият паркинг осигурява 53 паркоместа.  Като обект за обществено обслужване и търговия, сградата е проектирана така, че до всички общодостъпни части на магазина е осигурен достъп за хора със специални потребности.