Награда за продуктите на „Хляб за живот“ — Фантастико
Loader
100%

Награда за продуктите на „Хляб за живот“

Награда за продуктите на „Хляб за живот“
27.11.2023

Награда за продуктите на „Хляб за живот“

Серията „Хляб с квас“, произвеждани в пекарни „Хляб за живот“ във ФАНТАСТИКО, бяха отличени с награда в категория „Краен продукт“ на 16-ия национален конкурс на Съюза за хранителна промишленост. Наградите се присъждат за нови продукти и технологии в хранително-вкусовата промишленост.

Призът беше връчен от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев, а наградата приеха технолозите на пекарни „Хляб за живот“ Ваня Попова и Пламен Антов. „Тази награда е награда за качествената храна. Зад проекта стоят усилията и постоянството на повече от 30 колеги в 7 пекарни и желанието на ФАНТАСТИКО ГРУП да развива и предлага качествени продукти на клиентите. Смятам, че постоянството и високите стандарти в работата винаги дават резултати“, каза Ваня Попова, един от майсторите пекари и главен идеолог на проекта „Хляб за живот“.

Серията „Хляб с квас“ включва 6 основни групи хляб:

„Бял квас“
„Светъл ръжен“
„Светъл лимец“
„Пълнозърнест пшеница“
„100 % лимец“
„100 % ръж“

„В „Хляб за живот“ правим хляб, произлизащ от живота“, разказват пекарите от екипа на ФАНТАСТИКО. В производството се залага на оригиналност, като се използва естествено ферментирал квас. „Квасът е захванат лично от мен преди 10 години и се поддържа и храни ежедневно. Затова е Хляб за Живот!“, допълва Ваня Попова. Във всички рецепти се влагат брашна без подобрители, вода и морска кристална сол. Използваните суровини са без технологични добавки и са с български произход. Технологията на производство е предимно ръчна и включва замесване, ферментация, формоване, повторна ферментация и изпичане на пещ.

Първата пекарна „Хляб за живот“ е открита през декември 2022г. От януари 2023г. до октомври 2023г. продажбите на продуктите са увеличени със 100%. Според компанията този значителен ръст е най-важният сигнал за интереса на потребителите към прясно приготвения хляб и за качеството на предлаганите продукти в пекарните „Хляб за живот“.