Признание за професионализма на екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП — Фантастико
Loader
100%

Признание за професионализма на екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП

Признание за професионализма на екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП
09.06.2023

Признание за професионализма на екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП

За поредна година ФАНТАСТИКО ГРУП е победител в две категории на престижните Progressive Awards, които се организират от списание „Progressive“. Събитието, което отличава най-добрите компании, продукти и кампании за социална отговорност в бързооборотния сектор в България, се проведе в четвъртък вечер в Интер Експо Център в София. Тази година за наградите се състезаваха 52 финалисти в 16 категории.

„ФАНТАСТИКО ГРУП“ беше отличена в категориите „Най-добър локален ритейлър - Западна България“ и „Най-добър проект за социална отговорност“ за кампанията „Направи добро“. Така компанията вече е носител на 8 награди от престижния конкурс. Постиженията на ФАНТАСИТКО са високо оценени за пета поредна година при гласуване, продължило месец и половина, сред мениджъри на компании от бързооборотния бранш.

„Финалистите в тазгодишното издание на Progressive Awards са най-големите и успешни компании, доказали се през 2022 година и именно те са тези, които задават тенденциите и определят развитието на FMCG сектора в България. А безспорно най-големият печеливш е крайният потребител“, заяви Христина Аспарухова, изпълнителен директор на сп. „Progressive” пред bTV Новините.

ФАНТАСТИКО продължава да развива ефективен, конкурентен и устойчив бизнес чрез модернизиране на търговските си обекти, инвестиции в ново оборудване, високи стандарти на работа, изграждане на лоялност и доверието на над 100 000 клиенти, които пазаруват в супермаркетите от веригата всеки ден, както и на над 1000 производители и доставчици, които избират ФАНТАСТИКО за свой партньор. Това са част от причините компанията да бъде отличена в категорията „Най-добър Локален Ритейлър - Западна България“.

За своята социално отговорна инициатива „Направи добро“ „ФАНТАСТИКО ГРУП“ беше отличена и в категорията „Най-добър проект за социална отговорност“. В рамките на тази инициатива всяка година компанията подкрепя уязвими групи от обществото, деца и младежи в риск, проекти в областта на здравеопазването, образованието и културата. През 2022 г. в рамките на инициативата „Направи добро“ са осигурени над 700 000 лв. за различни каузи, подкрепени от ФАНТАСТИКО и клиентите на търговската верига. А за последните 5 години общата сума, дарена от компанията и клиентите й, е 3 747 432 лв., показват доклад, изготвен със съдействието на „Прайсуотърсхаус Купърс България“.

„Подкрепата за местните общности, деца и семейства в риск, проекти в културата винаги са били важна част от нашата дейност. Ето защо тази година поставихме началото на най-голямата социално отговорна инициатива на „ФАНТАСТИКО“ - програмата "Фантастико до теб". Щастливи сме, че още при първата конкурсната процедура за финансиране, получихме 260 проекта от цялата страна. Това ни мотивира всеки ден да надграждане усилията за подкрепа там, където има нужда“, заяви по време на награждаването Даниел Деянов, директор „Продажби“ във „ФАНТАСТИКО ГРУП“.  

Стартът на „Фантастико до теб“ беше даден в края на април. В рамките на тази инициатива специален фонд ще финансира проекти в 6 ключови за обществото ни области – образование и култура; здравеопазване; подкрепа на уязвими групи; социално предприемачество; спорт; околна среда.