Facebook Pixel
Loader
100%

Три престижни отличия за ФАНТАСТИКО от конкурса "СГРАДА НА ГОДИНАТА"

Три престижни отличия за ФАНТАСТИКО от конкурса "СГРАДА НА ГОДИНАТА"
22.12.2020

Три престижни отличия за ФАНТАСТИКО от конкурса "СГРАДА НА ГОДИНАТА"

Изпращаме 2020-та година с три престижни отличия от конкурса „Сграда на годината“. Супермаркетът ни в гр. Банкя е победител в КАТЕГОРИЯ "ТЪРГОВСКИ СГРАДИ". И това не е всичко. Точно този търговски обект спечели НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА. ФАНТАСТИКО ГРУП беше отличена и със СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТНО ПРЕДСТАВЯНЕ.

„Екипът на ФАНТАСТИКО се гордее, че 30 години изграждаме не само успешна търговска верига, но участваме в създаването на по-красив облик на София, а последните години и на другите градове, в които работим – Кюстендил, Елин Пелин и Банкя. Наградата е на първо място за човека, видял тази сграда в мечтите си преди повече от 40 години – г-н Валери Николов, създател и президент на ФАНТАСТИКО, тя е признание и за труда на целия екип на ФАНТАСТИКО през годините“, заяви изпълнителният директор на компанията Светослав Гаврилов. Той благодари за професионализма и съвместната работа на архитектите от Cityscape и изпълнителя на проекта „БС Конструкция“ АД.

Високата оценка за супермаркета в гр. Банкя, както и за цялостно представяне и изграждане на сградна идентичност на български ритейлър е на 31- членно жури от изявени представители на професионалните и творчески среди с председател г-н Валентин Йовев, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

„Наградата на журито е най-престижната награда, защото се присъжда от най-добрите професионалисти в архитектурата. Наградата на публиката е наградата, която носи най-голямо удовлетворение. Само, когато оценката на хората ти покаже, че направеното от теб има значение и е важно за тях, разбираш, че всички усилия, които си вложил, всички трудности, които си преодолял, имат смисъл. Благодаря на нашите клиенти! Специални благодарности на хората от гр. Банкя, които ни повярваха и само за няколко месеца вдъхна живот на наградената сграда“, допълни Светослав Гаврилов.

Супермаркетът в град Банкя е разположен върху 7000 квадратни метра разгъната застроена площ, а инвестицията е за 20 млн. лв. Търговският обект е изграден на четири нива: паркинг;  търговска зала; складове; офиси и зона за почивка. Всяка зона в търговската зала е подчертана с характерен и вече силно разпознаваем интериорен дизайн. Облагодорен е районът около супермаркета, изградена е детска площадка с модерни съоръжения за игра. Този впечатляващ обект е построен само за 8 месеца.

Сред номинираните в конкурса тази година беше и преобразеният SkyCity Mall. Търговският център от тази година е с изцяло обновена фасада, новоизградена арка на входа и прекрасна тераса към напълно променения ресторант My Choice. За първи път молът разполага с детски център, а обновената боулинг зала MegaXtreme Bowling вече е притегалтелен център не само за феновете на боулинга.