Facebook Pixel
Loader
100%

8 храни за плаж – вкусно, без глазура от пясък

8 храни за плаж – вкусно, без глазура от пясък
14.08.2020

8 храни за плаж – вкусно, без глазура от пясък

Да поръчаме храна за плажа често е сложно уравнение с много неизвестни. Започваме да гоним картофките на децата по хавлиите си още преди да са посегнали към заснежения от сирене връх на порцията. Всеки опит със сладолед завършва с шоколадов мустак от ухо до ухо и лепнещи ръце, а цацата обикновено е с вкус на добре панирана реликва от Балканската война. Цената на един пълноценен ден на плажа се оказва добре заредена хладилна чанта.

Предлагаме идеи за 8 храни, които ще спасят бюджета ви за деня и не са магнит за пясъка.

1. Твърдо сварени яйца

Лесни за приготвяне, засищащи и благодатни за почистване в случай на неочаквана пясъчна буря. Еднакво вкусни са топли и студени, само ги обелете предварително.

2. Пиле на грил

Единственото усилие, което трябва да положите, е да отделите месото от костите и да го накъсате предварително, за да е готово за консумация с първата бира за деня.

3. Шишчета

Можете да си направите шишчета от всичко сурово и полезно наоколо, ако нямате желание да се суетите около скарата предната вечер. Чери домат, парче кашкавал, маслина, навита на фунийка шунка, краставичка, или обратното – плодов шиш от парченце пъпеш, почистена черешка, пънче банан. Възможните комбинации са десетки, а захвата на клечката ви спестява поредното забърсване на ръце с мокри кърпички или дезинфектант.

4. Смути

Носите си термос или бутилка за вода? Заредете ги с любимото си смути. Ако не обичате спанак, зелена салата и производни, смутито е изключително подходящ вариант за консумацията им. Използвайте смело и диня – освен нужното количество вода, тя ще ви зареди и със захари, които се усвояват пълноценно от организма.

5. Ролца „Направи си сам“

Обвийте с ивица шунка и кашкавал парче краставица, или друг любим зеленчук. Добавете маслина и капка майонеза за разкош в мига преди да ги хапнете на плажа. Тези импровизирани ролца са идеални за вмъкване между напитките, ако разполагате с малко място за складиране.

6. Зеленчуци с хумус

Пръчиците от морков или краставица се допълват като ин и ян с вкуса на хумуса, който винаги можете да купите готов. Предимството му е, че носи на жега.

7. Гризини

Чипсът винаги е вкусен, но може да подгизне, ако сте плували. Гризините са твърди и със сигурност няма да се разпаднат на съставни части между пръстите ви.

8. Десертен бар

В търговската мрежа се намират доста здравословни и приятни комбинации от овесени ядки, плодове, шоколад, годжи бери. Едно такова барче не крие риск от разтичане на жегата и е лека, но засищаща алтернатива на добрите стари мекици, които всеки хотел предлага за „добро утро“. Трябва да си го признаем – те със сигурност са по-вкусни, но енергията, която ще изразходим за усвояването им, ще ни направи сънливи.


Още от блога