Агнешко с дроб сарма за Гергьовден — Фантастико
Loader
100%

Агнешко с дроб сарма за Гергьовден

Агнешко с дроб сарма за Гергьовден
26.04.2024

Агнешко с дроб сарма за Гергьовден

Продължаваме с традиционните ястия за празниците: след козунака, ред е на агнешкото. Тази година то ще е на великденската трапеза, а на следващия ден - и по гергьовски!

Ако честта да го приготвиш се пада на теб, последвай напътствията на шеф Никола за крехко и сочно агнешко с дроб сарма. Пък.. ако да го позапечеш или позагориш е традиция и в твоето семейство – не забравяй: най-важното е, че сте си заедно! Весели, светли и вкусни празници!

 

Агнешко с дроб сарма за Гергьовден

Необходими продукти:

1 агнешки бут
2 моркова
1 глава лук
1 глава чесън
3 дафинови листа
5 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
5 с.л. сух джоджен
1 с.л. сол
Бира
Черен пипер
Бахар

За дроб сармата:

1 агнешки комплект
3 ч.ч. ориз
1 морков
2 глави лук
1 ч.л. джоджен
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
ч.л. червен пипер
Черен пипер
Сол

За заливката:

1 кисело мляко
3 яйца
1/2 ч.л. сода
2 с.л. брашно
Сол

Начин на приготвяне:

Овкусяваме агнешки бут, слагаме го в тавата със зеленчуците, подправките и бирата. Завиваме хубаво и печем. През това време сваряваме агнешкия комплект. Нарязваме и запържваме дреболиите със зеленчуците и накрая ориза. Прибавяме подправките и бульона и печем. През това време смесваме продуктите за заливката, разпределяме я добре върху ориза и също запичаме до златисто-кафяво.

Препоръка за консумация:

С бяло вино: Quantum Sauvignon Blanc
С розе: Quantum Pinot Noir & Syrah
С червено вино: Quantum Pinot Noir x Merlot


Още от блога