Facebook Pixel
Loader
100%

Авокадото - възможностите на един „Супер плод“

Всички говорят за него, вече може да го намерите навсякъде, а и фактът че присъства  редовно в продуктовите предложения на търговците, определено означава, че е търсен и оценен.

Приложението му е огромно! Срещаме го във фитнес програмата, в козметиката, във веган културата, когато искаме да отслабнем или просто да му се насладим, консумацията му е подходяща за по всяко хранене.

Авокадото е вкусно и здравословно. Зеленият плод се считат за важен източник на витамин Е и благодарение на ненаситените си мастни киселини съдържа главно здравословни мазнини. Кремообразната консистенция на зрелите плодове е идеална за пюре, формира основата на дипове и прави вегетарианските кейкове изключително сочни.

Благодарение на мекия си и лек аромат, авокадото е страхотно допълнение към свежи салати и тънко нарязано зеленчуково карпачо. Кремообразното авокадо се съчетават със сладки, кисели и хрупкави съставки като нар, мед, оцет шери и шам  фъстъци - както в салата  с авокадо пасва много нар, портокал, червено цвекло, бадеми, кедрови ядки, грозде и балсамов оцет.

Съветваме Ви, ако още не сте го открили или включили в менюто си да го направите, защото „то ще Ви се отблагодари“ .

Опитайте нашите рецепти за авокадо. Този  „Супер плод“ определено си струва!

 


Още от блога