Десертите с шоколад се задължителни в месеца на любовта. Ето защо днес ви предлагаме идея за зашеметяващ безглутенов чийзкейк с бял шоколад, вишнев сироп, сметанов топинг и пресни ягоди.
Необходими продукти за форма с диаметър 20 см
За основата:
200 г безглутенови маслени бисквити
100 г масло, разтопено
За крема:
200 г бял шоколад, нарязан на едро
400 г пълномаслено крема сирене
50 г кафява захар
250 мл течна животинска сметана
1 ванилия
За сиропа:
200 г замразени вишни
100 г кафява захар
За сметановия крем:
100 заквасена сметана
50 г кокосова захар
Ванилия
За украса:
7-8 ягоди, нарязани на половинки
Ето как се прави:
1. Застелете с хартия за печене форма за торта с падащо дъно с диаметър 20 см
2. Поставете бисквитите и разтопеното масло в кухненски робот и смелете до трохи.
3. Разстелете равномерно сместа с натискане върху дъното на подготвената форма. Оставете в хладилник и започнете да приготвяте крема.
Чийзкрем
1. Разтопете на водна баня белия шоколад и оставете да се охлади.
2. С миксер разбийте крема сиренето със захарта и ванилията до гладка смес. Прибавете разтопения бял шоколад и разбийте за кратко.
3. В отделна купа разбийте охладената сметана на висока скорост, докато се образуват твърди върхове. Прибавете на три пъти разбитата сметана в сместа от крема сирене, като разбърквате с шпатула. Разпределете крема върху охладената основа. Покрийте с фолио и оставете в хладилник за поне 3 часа.
През това време направете вишневия сироп и сметановия крем.
Вишнев сироп
Поставете замразените вишни и захар в малък съд на умерен огън. Оставете да къкри за 5 минути, докато захарта се разтвори. Прецедете сместа през ситна цедка и върнете течността на огъня. Варете до сгъстяване. Оставете настрана да изстине.
Сметанов крем
Разбъркайте с бъркалка заквасената сметана, захарта и ванилията.
За гарниране:
Нарежете ягодите.
За сервиране:
Освободете чийзкейка от тортената форма. Поставете сметановия топинг. Залейте по края с вишневия сироп. Наредете ягодите и сервирайте.