Facebook Pixel
Loader
0%

Безглутеново чийз крем брауни с малини

Безглутеново чийз крем брауни с малини
11.03.2022

Безглутеново чийз крем брауни с малини

Почти никой не може да устои на брауни. А комбинацията  от чийзкейк и безглутеново пухкаво школадово брауни с малини е направо впечатляваща. Приготвя се във форма за торта и може да бъде незабравим празничен десерт.

Необходими продукти

За браунито:

100 г  масло

200 г начупен шоколад

100 г кокосова захар

2 големи яйца, на стайна температура

60 г кокосово брашно

20 г какао на прах

Щипка сол

100 г малини

За чийз крема:

200 г крема сирене, на стайна температура

1 яйчен жълтък

75 г кокосова захар

За украсата:

Какао на прах

Малини

 

Ето как се приготвя

Застелете с фолио форма за торта с диаметър 20см, като застилате и страните на формата. Леко намаслете. Загрейте фурната до 180 °C. В тенджера на слаб огън разтопете маслото и шоколада, като бъркате до гладкост. Отстранете от котлона и разбийте вътре яйцата едно по едно, след това кокосовата захар. Прибавете кокосовото брашно, какаото на прах и солта. Разбъркайте и разпределете сместа в подготвената форма.

В отделна купа разбъркайте крема сиренето, жълтъка и кокосовата захар до гладкост. Разпределете сместа върху горната част на сместа за брауни. След това с нож разбъркайте сместа от крема сиренето с шоколадовото тесто. Ударете формата върху плота няколко пъти и поставете малините, като си оставите 7-8 за украса.

Печете браунито, докато тестото в центъра на формата се стегне - около 30 – 40 минути.

Оставете го да изстине напълно във формата, след което отстранете фолиото. Поръсете го с какао, подредете останалите малини и сервирайте.


Още от блога