Почти никой не може да устои на брауни. А комбинацията от чийзкейк и безглутеново пухкаво школадово брауни с малини е направо впечатляваща. Приготвя се във форма за торта и може да бъде незабравим празничен десерт.
Необходими продукти
За браунито:
100 г масло
200 г начупен шоколад
100 г кокосова захар
2 големи яйца, на стайна температура
60 г кокосово брашно
20 г какао на прах
Щипка сол
100 г малини
За чийз крема:
200 г крема сирене, на стайна температура
1 яйчен жълтък
75 г кокосова захар
За украсата:
Какао на прах
Малини
Ето как се приготвя
Застелете с фолио форма за торта с диаметър 20см, като застилате и страните на формата. Леко намаслете. Загрейте фурната до 180 °C. В тенджера на слаб огън разтопете маслото и шоколада, като бъркате до гладкост. Отстранете от котлона и разбийте вътре яйцата едно по едно, след това кокосовата захар. Прибавете кокосовото брашно, какаото на прах и солта. Разбъркайте и разпределете сместа в подготвената форма.
В отделна купа разбъркайте крема сиренето, жълтъка и кокосовата захар до гладкост. Разпределете сместа върху горната част на сместа за брауни. След това с нож разбъркайте сместа от крема сиренето с шоколадовото тесто. Ударете формата върху плота няколко пъти и поставете малините, като си оставите 7-8 за украса.
Печете браунито, докато тестото в центъра на формата се стегне - около 30 – 40 минути.
Оставете го да изстине напълно във формата, след което отстранете фолиото. Поръсете го с какао, подредете останалите малини и сервирайте.