Бисквитена торта — Фантастико
Loader
100%

Бисквитена торта

Бисквитена торта
11.07.2024

Бисквитена торта

 

Пореден ъпгрейд на обичана класика ни предлага шеф Никола - този път на бисквитена торта в по-модерен, по-лесен и по-сочен вариант! Тайната му е в домашния крем, обогатен с маскарпоне, а хитрината за бързината - в натрошените бисквити. Декорацията е.. малинката на тортата!

Бисквитена торта

Необходими продукти:

За тортата:

350г бисквити какаови и с мляко Роден край
200г маскарпоне
100г орехи печени
400г шоколад за поръсване Roshen
100г малини

За крема:

500мл прясно мляко
500мл сметана Président UHT 35,1% 500мл
200г черен шоколад Roshen
3 с.л. нишесте
6 с.л. захар
2 яйца 
6 жълтъка

Начин на приготвяне:

Разбиваме част от млякото с нишестето, яйцата и жълтъците. Кипваме останалите продукти за крема, освен шоколада. Прибавяме към яйчената смес, после връщаме на котлона и при непрестанно разбиване изчакваме да се сгъсти. Прибавяме шоколада и натрошаваме бисквитите вътре. Изсипваме във формата и охлаждаме. Поръсваме с настърган шоколад и малини.


Още от блога