Необходими продукти:
400 мл приятно топла вода
2 пакета суха мая (общо 14 г)
3 с. л. захар
900-1000 г брашно
4 бр. яйца (отделете единия жълтък за намазване)
1 с. л. сол
1⁄4 ч. л. сода, разбъркана в 2 с. л. кисело мляко
100 мл олио
100 г разтопено масло
Предложение за сервиране:
Кашкавал "Димитър Маджаров"
Червено вино Inovino
Начин на приготвяне:
В топла вода разтопете маята, захарта и солта. След това добавете трите яйца и белтъка на четвъртото. Постепенно добавете брашното, омесете тесто и го оставете да втаса (около 15 минути). Втасалото тесто разделете на четири парчета и ги омесете допълнително. Разточете всяко парче на тънка кора. Намажете всяка кора с масло и ги подредете една върху друга. Оформете, както е показано във видеото. Оставете да втаса около час. Намажете с жълтък. Печете около час в предварително загрята на 160°С фурна ( ако е необходимо, завийте с фолио в последните 20 минути от печенето).