Неделна супа за душата с Диляна Попова — Фантастико
Loader
100%

Неделна супа за душата с Диляна Попова

Неделна супа за душата с Диляна Попова
20.11.2022

Неделна супа за душата с Диляна Попова

Необходими продукти:

400 мл приятно топла вода

2 пакета суха мая (общо 14 г)

3 с. л. захар

900-1000 г брашно

4 бр. яйца (отделете единия жълтък за намазване)

1 с. л. сол

1⁄4 ч. л. сода, разбъркана в 2 с. л. кисело мляко

100 мл олио

100 г разтопено масло

 

Предложение за сервиране:

Кашкавал "Димитър Маджаров"

Червено вино Inovino

 

Начин на приготвяне:

В топла вода разтопете маята, захарта и солта. След това добавете трите яйца и белтъка на четвъртото. Постепенно добавете брашното, омесете тесто и го оставете да втаса (около 15 минути). Втасалото тесто разделете на четири парчета и ги омесете допълнително. Разточете всяко парче на тънка кора. Намажете всяка кора с масло и ги подредете една върху друга. Оформете, както е показано във видеото. Оставете да втаса около час. Намажете с жълтък. Печете около час в предварително загрята на 160°С фурна ( ако е необходимо, завийте с фолио в последните 20 минути от печенето).


Още от блога