Домашни фалафели с хумус — Фантастико
Loader
100%

Домашни фалафели с хумус

Домашни фалафели с хумус
10.05.2024

Домашни фалафели с хумус

Ако и на теб са ти се дояли фалафели – приготви си ги вкъщи уикенда, а как да ти се получат хрупкави, научи от шеф Никола. Вместо млечен сос, за компания им е избрал домашен хумус, но каква е тайната му хумусът и да е сочен - виж в новия епизод.

Домашни фалафели с хумус

Необходими продукти:

За фалафелите
400г нахут
½ глава червен лук
1 връзка магданоз
2 скилидки чесън
1 ч.л. кимион
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. сода
Сол

За хумуса
250г нахут
1 с.л. тахан
2 червени печени чушки
1 скилидка чесън
1 ч.л. пушен пипер
1 ч.л. кимион
4 с.л. зехтин
1/4лимон
Сол

Начин на приготвяне:

За фалафелите, накисваме нахута със содата за поне 12 часа. Пасираме заедно останалите продукти, след което ги блендираме с нахута, така че да остане леко на бучки. Оформяме фалафелите, заливаме със зехтин и печем. За хумуса пасираме всичко заедно до хомогенна смес. Ако има нужда, прибавяме още малко вода. Тайната на хумуса е да не бъде сух.

 


Още от блога