Есенен веган кейк с ябълки и джинджър — Фантастико
Loader
100%

Есенен веган кейк с ябълки и джинджър

Есенен веган кейк с ябълки и джинджър
04.10.2021

Есенен веган кейк с ябълки и джинджър

Още докато кейкът се пече, ще се влюбите в аромата на канелата, джинджифила, индийското орехче и печените ябълки. Ще бъдете очаровани от резултата - пресен домашен ароматрен кейк, който е без бяла захар и животински мазнини.

Продукти:

15 г смляно ленено семе

70 мл вода

120 г кафява тръстикова захар

50 мл меласа 

1 пакетче ванилия

120 мл олио от гроздови семки

2 големи ябълки

350 мл овесено мляко

1/2 ч. л. сол

1 с. л. бакпулвер

1 ч. л. сода за хляб

1/2 ч. л. смлян джинджифил

1 ч. л. канела

½ ч. л. индиийско орехче

320 г брашно от лимец

50 г овесени ядки

 

Ето как се прави:

Загрейте фурната на 170 °C и застелете с хартия за печене форма с падащо дъно и с диаметър 26 см. В купа смесете смляното ленено семе и водата и оставете настрана за около 5 мунути.

Обелете и нарежете на парченца ябълките. В голяма купа смесете захарта, накиснатото ленено семе, меласата, овесеното мляко, нарязаните ябълки и разбъркайте. В друга купа пресейте брашното, добавете ванилията, бакпулвера, содата, солта, канелата, индийското орехче, джинджифила, овесените ядки и разбъркайте. Прибавете тези сухи съставки към ябълковата смес и внимателно разбъркайте, докато се смесят всички продукти. Изсипете сместа в подготвената форма и печете в загрятата фурна около 40 -50 минути. Направете проверка с клечка за зъби, която, поставена в центъра, трябва да излезе чиста. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно. Насладете му се с чаша горещо кафе.


Още от блога