Фагри с гарнитура от фенел и мус от нахут — Фантастико
Loader
100%

Фагри с гарнитура от фенел и мус от нахут

Фагри с гарнитура от фенел и мус от нахут
04.12.2022

Фагри с гарнитура от фенел и мус от нахут

 

Необходими продукти:

1 прясна почистена риба фагри  (около 1 кг) 

100 мл зехтин

2 лимона

1 малък портокал

4 стръкчета пресен риган

прясно смлян пипер

сол

1 с. л. меласа (или кленов сироп)

 

Приготовление:

1. Измийте рибата и я подсушете с кухненска хартия.

2. В малка купичка разбъркайте 50 мл от зехтина, сока от единия лимон и меласата. Намажете с тази смес рибата отвътре, обтрийте я със сол и с пипер, поставете във вътрешността й стъркчетата риган и няколко кръгчета портокал.

3. Застелете тава с хартия за печене. Намажете рибата със зехтинено-лимонената смес и отвън и я изпечете за 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

4. С телена бъркалка разбийте 50 мл лимонов сок с 30 мл зехтин и пресипете в сосиера, така че всеки да може да си доовкуси порцията.

5. Сервирайте рибата цяла или порцирана със салати или любими гарнитури (за мен класика е комбинирането с предястието Фенел и с нахут).

 

Продукти за гарнитурата:

2 глави фенел

1 малка консерва нахут

Сол

Пушен червен пипер

Зехтин

50 г кафява захар

50 мл балсамико

1 връзка магданоз

1 скилидка чесън

 


Още от блога