Никулден наближава и рибата на трапезата е задължителна. Именякът ни шеф Никола предлага алтернатива на традиционния шаран за тези, които искат да пробват нещо различно: Хрупкава бяла риба със сос тартар. Изненадай близките си за празника и не забравяй: най-важното все пак си остава да поздравиш всички именици и да се насладиш на един от любимите празници в годината!
Хрупкава бяла риба със сос тартар
Необходими продукти:
400г филе от бяла риба
За панировката:
300-400 мл бира
130г брашно
130г нишесте
80г царевично брашно
1 белтък
1 бакпулвер
За тартара:
120г майонеза
1 с.л. лимонов сок
3 с.л. каперси
1 ч.л. уорчестър сос
1 с.л. горчица
Копър
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Започваме с тартара, като нарязваме каперсите и смесваме всичко в една купа. Овкусяваме и нарязваме рибата на подходящи парчета. За панировката
смесваме сухите съставки в купа, изсипваме бирата и белтъците и разбъркваме. Потапяме рибата и пържим в загрята мазнина. Изцеждаме и сервираме с тартара.