Капама с лимец, кестени, сини сливи и зеле — Фантастико
Loader
100%

Капама с лимец, кестени, сини сливи и зеле

Капама с лимец, кестени, сини сливи и зеле
11.12.2023

Капама с лимец, кестени, сини сливи и зеле

Докато се усетим – Коледа ще е дошла!

Шеф Никола ни помага отсега да се подготвим за коледната празнична софра - с рецепта за вкусна, плътна (на месца) и пивка капама.

Разбира се, отново включва елемент на изненада: към киселото зеле слага сини сливи, кестени и.. лимец.

Полива я обилно с червено вино, което насърчава да сторим и ние! 

Вкусни и уютни празници! 

 

Капама с лимец, кестени, сини сливи и зеле

 

Необходими продукти:

2 парчета свински гърди

2 наденици

2 пилешки или патешки бутчета

400 г телешки джолан

1кг кисело зеле

500 г лимец

300 г кестени белени

2 стръка праз

200 г сини сливи

100 г свинска мас

Червено вино Enira Reserva

Черен пипер

Дафинов лист

Кимион

Червен пипер

Бахар

 

Начин на приготвяне:

Започваме със запечатване/запържване на месата, след което ги нареждаме на дъното на гювеча. Запържваме праза в същия тиган и добавяме лимеца, като ги оставяме да се готвят (на фурна, на 200 . През това време в съда за печене  добавяме една част от кестените, сливите и подправките. След тях изсипваме праза и лимеца. Над него нареждаме нарязаното кисело зеле, като целите листа оставяме за най-отгоре. Слагаме останалите кестени, сини сливи и подправки и  покриваме с цели зелеви листа. Накрая  заливаме с червено вино и печем.

Препоръка за консумация Enira Reserva

 


Още от блога