Докато се усетим – Коледа ще е дошла!
Шеф Никола ни помага отсега да се подготвим за коледната празнична софра - с рецепта за вкусна, плътна (на месца) и пивка капама.
Разбира се, отново включва елемент на изненада: към киселото зеле слага сини сливи, кестени и.. лимец.
Полива я обилно с червено вино, което насърчава да сторим и ние!
Вкусни и уютни празници!
Капама с лимец, кестени, сини сливи и зеле
Необходими продукти:
2 парчета свински гърди
2 наденици
2 пилешки или патешки бутчета
400 г телешки джолан
1кг кисело зеле
500 г лимец
300 г кестени белени
2 стръка праз
200 г сини сливи
100 г свинска мас
Червено вино Enira Reserva
Черен пипер
Дафинов лист
Кимион
Червен пипер
Бахар
Начин на приготвяне:
Започваме със запечатване/запържване на месата, след което ги нареждаме на дъното на гювеча. Запържваме праза в същия тиган и добавяме лимеца, като ги оставяме да се готвят (на фурна, на 200 . През това време в съда за печене добавяме една част от кестените, сливите и подправките. След тях изсипваме праза и лимеца. Над него нареждаме нарязаното кисело зеле, като целите листа оставяме за най-отгоре. Слагаме останалите кестени, сини сливи и подправки и покриваме с цели зелеви листа. Накрая заливаме с червено вино и печем.
Препоръка за консумация Enira Reserva