Свежа лятна рецепта за картофени кюфтенца (печени или пържени) със спанак, сирене и разтопено, кашкавалено сърце е новото предложение на шеф Никола! В съчетание с чеснов сос и салатка са перфектното леко ястие за жегите! Наслади му се!
Картофени кюфтета със спанак, сирене и кашкавал
Необходими продукти:
1,5кг картофи
400г краве сирене PRESIDENT кутия
400г кашкавал
1 връзка пресен лук
400г спанак
¼ ч.л. индийско орехче
Черен пипер
Сол
За панировката:
4 яйца
1 ч.ч. брашно
2 ч.ч. галета
Олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, намачкваме ги и прибавяме подправките, сиренето и лука. Сотираме спанака и също го прибавяме. Оформяме кюфтета и във всяко слагаме парченце кашкавал. Панираме в брашно, яйца и галета и пържим в силно нагрято олио. За печен вариант, загряваме фурната на 220 градуса, намазваме със зехтин и печем около до златисто-кафяво.