Кето чийзкейк с лайм и мента — Фантастико
Loader
100%

Кето чийзкейк с лайм и мента

Кето чийзкейк с лайм и мента
13.09.2022

Кето чийзкейк с лайм и мента

Ето ни отново с фантастична рецепта. Представяме кето чийзкейк с лайм и прясна мента. Това е един свеж десерт с ниско съдържание на въглехидрати. Вкусът на крема сирене и киселият лайм се съчетават прекрасно. Да започваме и ще се убедите сами!

Необходими продукти за форма с диаметър 20 см:

За основата:

140 г бадемово брашно

80 г стевиола

60 г разтопено масло

Щипка сол

За чийз крема:

80 мл прясно изцеден сок от лайм

250 г крема сирене

400 мл течна животинска сметана с минимум 30% масленост

90 г стевиола 15 г желатин 1 ч. л. екстракт от ванилия

Ето как се приготвя:

За основата:

1. Загрейте фурната до 175 °C и застелете с хартия за печене форма за торта с падащ ринг и диаметър 20 сантиметра.

2. В купа разбъркайте бадемовото брашно, стевиолата и солта. Прибавете разтопеното масло и разбъркайте, докато сместа започне да става на топка.

3. Изсипете сместа в подготвената форма и разпределете по дъното с притискане, докато се образува равномерна основа и повдигнати краища.

4. Печете 12 - 15 минути, докато краищата на основата станат златисто кафяви.

5. Извадете от фурната и оставете да изстине.

За чийз крема:

1. В малка тенджера изсипете сока от лайм и желатина, разбъркайте и оставете желатина да набъбне. Затоплете сместа на водна баня, докато се разтвори желатина.

2. С миксер разбийте студеното крема сирене. Добавете 40 г от стевиолата и ванилията и разбъркайте добре.

3. С миксер разбийте сметаната и останалите 50 г стевиола до мек връх. Прибавете я към крема сиренето, като разбърквате с шпатула, докато стане лека и кремообразна смес.

4. Добавете сока от лайм и прецедената желатинова смес и разбъркайте добре.

5. Изсипете чийз крема върху охладената основа и загладете с потупване.

6. Поставете кейка в хладилник за 4 часа.

7. Преди сервиране украсете с парченца лайм и прясна мента.


Още от блога