Кокетна шоколадова торта за двама, без глутен, млечни и бяла захар — Фантастико
Loader
100%

Кокетна шоколадова торта за двама, без глутен, млечни и бяла захар

Кокетна шоколадова торта за двама,  без глутен, млечни и бяла захар
12.02.2021

Кокетна шоколадова торта за двама, без глутен, млечни и бяла захар

Tази кокетна много шоколадова торта, достатъчна само за двама, e емблематична за месец февруари - месецът на любовта и виното. Тя е без глутен, млечни продукти и бяла захар. Има много балансиран вкус на шоколад и свежа ягодова нотка. 

Продукти

За блата:

250 г бадемово брашно

25 г кокосово брашно 

60 г какао на прах

70 г кокосова захар

1 пакет бакпулвер

Щипка сол

120 г пресни ягоди

100 г пълномаслено кокосово мляко

70 г кокосово масло, разтопено

3 яйца размер L

 

За шоколадовия пълнеж:

400 г кокосов крем

200 г шоколад 65 %

80 г кокосова захар

100 г ягоди, нарязани на парченца

За украсата:

200 г ягоди за отгоре

Ето как се прави

Загрейте предварително фурната до 180° С. Застелете с хартия за печене дъното на две форми за торта /20 см/ с падащо дъно. В голяма купа сложете всички сухи съставки, без кокосовата захар и разбъркайте добре. В кухненски робот или блендер сложете пресните ягоди, кокосово мляко и разтопеното кокосово масло. Пулсирайте до гладка смес. Сипете  мокрите съставки в  купата със сухите. Разбъркайте добре.

С помощта на ръчен миксер разбийте трите  цели яйца и кокосовата захар, докато станат пухкави. /Около 2- 3 минути/. Изсипете яйчената смес в тестото и внимателно разбъркайте с шпатула.  

Разпределете тестото равномерно в подготвените две форми и печете 15-20 минути. Проверете с клечка за зъби, готовността на тестото. Не печете прекалено блатовете, защото трябва да останат влажни отвътре след като изстинат. Оставете блатовете да се охладят поне за 20 минути преди да ги извадите от формите.

За шоколадовия пълнеж

В малка касерола разтопете шоколада на водна баня. Разбийте с миксер кокосовия крем  и постепенно прибавяйте разтопения шоколад в крема. Прибавете направената на пудра кокосова захар. Разбъркайте и оставете да се охлади за 10-15 минути в хладилника. Нарежете ягодите на парченца.

Сглобяване

Сложете единия блат в ринг за торта, размажете половината крем и поставете нарязаните на парченца ягоди, отгоре поставете втория блат и размажете върху него останалия крем. Украсете с останалите ягоди и се насладете на кокетната шоколадова торта с любим човек и чаша вино. 

 

 


Още от блога