Кремообразен кето сладолед с кафе и какаов нибс — Фантастико
Loader
100%

Кремообразен кето сладолед с кафе и какаов нибс

Кремообразен кето сладолед с кафе и какаов нибс
16.08.2022

Кремообразен кето сладолед с кафе и какаов нибс

Няма нищо по-хубаво от сладолед в летните следобеди. Новата ни фантастична рецепта е специална. Тя е за кремообразен сладолед с богат вкус на кафе.

Необходими продукти:

280 мл течна животинска сметана с минимум

30% маследност

60 мл бадемово мляко

60 г стевиола

1 - 2 супени лъжици масло

½ ч. л. ксантанова гума

1 ч. л. лъжица разтворимо кафе

1 пакетче ванилия

За сервиране:

Какаов нибс

Ето как се приготвя:

1. В тенджера на среден огън смесете 130 мл течна сметана и бадемовото мляко. Прибавете 30 грама от стевиолата и оставете сместа да заври. След това намалете котлона и оставете сместа да къкри до сгъстяване, като разбърквате от време на време.

2. Отстранете от котлона и добавете маслото и разтворимото кафе. Разбъркайте, докато маслото се разтопи и кафето се разтвори. Поръсете с ксантановата гума и разбъркайте с телена бъркалка до еднородна смес. Прибавете ванилията, разбъркайте и оставете сместа да се охлади.

3. Разбийте останалите 150 мл сметана с останалите 30 гр стевиола до меки върхове.

4. Внимателно прибавете избитата сметана в охладената кафеена смес, като бъркате с шпатула.

5. Прехвърлете сладоледа в подготвена форма и замразете докато стегне (за около 5 или 6 часа).

6. Сервирайте сладоледа в купички, поръсен с каков нибс.


Още от блога