Вижте рецептата на шеф Никола за един от най-поръчваните десерти във всички ресторанти: Лава кейкът!
Освен, че е „по-бързото и лесно за приготвяне суфле“ и доставя истински изригващо удоволствие за сетивата, Лава кейкът може да е прекрасен завършек на една романтична вечеря. А тъй като е зима - финалният щрих в десерта не е сладолед, а сметана.
Необходими продукти:
150 г шоколад
115 г масло
1/4 чч захар
2 сл брашно
4 яйца - 2 цели и 2 жълтъка
Сол
Ванилия
Плодове
Сметана за разбиване Président
Начин на приготвяне:
Първо разтопяваме маслото и шоколада заедно на слаб огън. Не трябва да са много топли. Намазняваме шоли и ги набрашняваме. Яйцата и жълтъците разбиваме със захарта. В шоколада и маслото прибавяме останалите продукти и с помощта на силиконова шпатула ги смесваме с яйцата. Изсипваме сместа в шолите и печем. Сервираме с разбира сметана и плодове по желание.