Facebook Pixel
Loader
100%

Лимонена вода

Лимонена вода – един от верните помощници за поддържането на алкално-киселинния баланс.  Смята се, че консумирането й алкализира организма и помага на храносмилането. Един истински здравословен коктейл, който се приготвя изключително бързо и носи свежест не само на сутрините Ви, но и през целия ден.

Начин на приготвяне:

Добавете 2/3 изцеден лимон в топла вода, защото топлата вода е най- благоприятна за максимално извличане на витамин С. Принципно е добре да ползвате цели парчета лимон, които да поставите във водата,  но в днешно време корите на  (не-органично) произведените лимони се обработват с много химикали и при това положение е по-добре да ползвате изцеден сок от лимон. По-добре не потапяйте лимона с кората в напитките си, ако не сте сигурни в начина му на отглеждане.  Ако желаете за вкус може да добавите мента, розмарин или други подправки.

Започвайте сутрините си с топла вода с лимон и това ще:

  • Стимулира имунната  ви система, благодарение на високо съдържание на витамин С и калий;
  • Подобри перисталтиката ви и избегне подуването на корема. Сокът от лимон може да стимулира храносмилателните ензими, които подпомагат храносмилането;
  • В зимните месеци може да разчитате да успокои възпаленото ви гърло;
  • Балансира нивото на рН. Да не забравяме, че основният процент на храните, които консумираме е киселинен, затова е важно да отделяме внимание на алкалната храна и да не забравяме да я включваме в менюто си;
  • Лимоните съдържат пектин в големи количества, който помага в борбата с глада. Доказано е, че хората, които поддържат диета, включваща по-кисели на вкус храни, отслабват значително по-бързо.

Добре е да пиете лимонената вода със сламка или след консумацията й да си измивате зъбите, защото силно киселите напитки могат да увредят зъбния емайл.

 


Още от блога