Facebook Pixel
Loader
0%

Неделна супа за душата с Александра Сърчаджиева

Неделна супа за душата с Александра Сърчаджиева
24.07.2022

Неделна супа за душата с Александра Сърчаджиева

Нашата „Неделна супа за душата“ става все по-любима, топла и вкусна. Следващият епизод е изпълнен с емоции и прекрасни спомени, а главен герой е актрисата Александра Сърчаджиева. Тук тя ни предписва боб за щастие.

Необходими продукти:

2 чаши боб

2 моркова

1 глава лук

1 червена чушка

2 домата

3 скилидки чесън

100 мл зехтин

Малка връзка магданоз

 

Подправки от Picantina:

1 ч. л. червен пипер

1 с. л. джоджен

1 ч. л. сминдух

 

За рецептата на Ирина:

1-2 люти чушки сиврия

1 топка моцарела

2 шепи бейби спанак

150 г боб мунг

Маслини

Може да се сервира с луканка „Маджаров“.

 

Ето как се приготвя:

1.      След като се измие добре, бобът се накисва във вода с ½ ч. л. сода за няколко часа или най-добре за една нощ. 

2.      На сутринта се изплаква добре и се сварява за около 40 минути в тенджера под налягане. Водата се изхвърля.

3.      Почистваме и нарязваме на дребно чесъна, чушката, морковите и лука.

4.      В тенджера покриваме с вода предварително сварения до непълна готовност боб. Когато заври добавяме чесъна и половината количество от лука и морковите, джоджена и сминдуха. Осоляваме на вкус и оставяме да ври, докато зеленчуците омекнат. (около 20 минути)

5.      Междувременно обелваме доматите и ги нарязваме на ситно. Добавяме ги към врящия боб.

6.      В отделен тиган загряваме останалия зехтин, заедно с останалите зеленчуци и червения пипер. Разбъркваме около минута и прибавяме запръжката към вече готовата яхния.

7.      Поръсваме с магданоз и поднасяме със запечена люта чушка.

 

Още един вариант по рецепта на Ирина

Така приготвеният боб може да се обогати, като към изброените зеленчуци се добави и боб мунг, който да се сготви с тях. Преди поднасяне във всяка гореща порция се слага шепа бейби спанак, накъсана моцарела и нарязани на кръгчета маслини.


Още от блога