Facebook Pixel
Loader
100%

Мак-енд-чийз

Мак-енд-чийз
08.03.2024

Мак-енд-чийз

След 8-мартенската рецепта на шеф Никола за японски палачинки, днешното му предложение па̀ри: Мак-енд-чийз или ъпгрейднатата и по-рафинирана версия на макароните със сирене. Освен как да „докарате“ разтапящия им вкус, от новия епизод ще научите тайната на универсалния чедър сос, който може да ползвате и за картофи, бургери, пица, месо или да топите като фондю. Обзалагаме се, че и вие трудно ще устоите на горещите и апетитни макарони и няма да дочакате да изстинат, за да ги опитате!

Мак-енд-чийз

Необходими продукти:

300 г макарони
1 и ½ ч.ч. прясно мляко
½ ч.ч. сметана
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
300 г чедър
100 г пармезан
100 г твърда моцарела
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. пушен пипер
¼ ч.л. индийско орехче
Черен пипер
Сол

Начин на приготвяне:

Първо приготвяме соса Бешамел. Слагаме масло, брашно и мляко. Бъркаме докато се сгъсти, след което добавяме сметаната и подправките. Оставяме да поври малко и слагаме моцарелата и чедъра. След като се разтопят се прибавя и пармезанът. Слагаме макароните да се варят. Загряваме фурната на 220С. След като се сварят макароните ги смесваме заедно със соса и изсипваме в тава за печене. Отгоре отново поръсваме със сирената. Печем на 220С за около 20 мин.


Още от блога