В този епизод на "Неделна супа за душата" ще видите как се прави пристрастяващо вкусният Honey Mustard Chicken, а срещата на Ирина е с много специална жена, която умее да живее извън клишетата.
Необходими продукти:
1 бр пилешка пеперуда
1 кафена лъжичка чесън на прах
Щипка индийско орехче
Царевично брашно за овалване
Сол и пипер на вкус
Лъжица зехтин
2 с. л. масло
Лайм
2 с. л. дижонска горчица със зрънца
1 с. л. мед
½ чаша пилешки бульон
½ чаша готварска животинска сметана
Стрък магданоз
За плейтване:
Листа айсберг
2 листа бекон
2 питки за бургер
Начин на приготване:
1. Разполовете пилешката пеперуда и разделете всяка половина на още две.
2. Изплакнете и подсушете всяка половина. Овкусете със сол и пипер от всички страни. Напудрете в брашното.
3. Загрейте зехтина и запържете пилето до зачервяване.
4. Извадете пилето от мазнината в чиния.
5. Намалете котлона на средна степен. Разтопете маслото и добавете меда, дижонската горчица, сока от половината лайм, индийското орехче и бульона. Разбъркайте до хомогенна смес.
6. Прибавете сметаната, разбъркайте и върнете пилето в тигана.
7. Оставете да поври на средно силен огън около 5 минути.
8. Поръсете с чаена лъжичка ситно нарязан магданоз. Може да сервирате като самостоятелно ястие - с гарнитура от пържени, или както аз предпочитам, задушени пресни картофки и салата (или както го предпочита Илияна – в бургер с препечен бекон, чедър и зелени листа).