Melanzane alla Parmigiana — Фантастико
Loader
100%

Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana
14.10.2023

Melanzane alla Parmigiana

Днес заедно с шеф Никола сме подготвили една традиционна италианска рецепта – Melanzane alla Parmigiana или меланзаня. Тази рецепта-класика със сигурност ще ви накара да си оближете пръстите и ще се насладите на всяка хапка. Наздраве!

Необходими продукти:
5 едри патладжана
1 глава лук
2 моркова
4 скилидки чесън
1 връзка босилек
1 стрък селъри
500 г телешка кайма
800 г домати на кубчета
400 г твърда моцарела
150 г пармезан
1ч.ч. червено вино Via Vinera Контур Каберне Совиньон & Пино Ноар
За бешамела
100 г масло President
President Bulgaria
100 г брашно
1 л прясно мляко
червено вино Via Vinera Контур Каберне Совиньон & Пино Ноар
Индийски орехче
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана на не много тънки резени. Подреждаме ги в тава, поливаме с малко зехтин и осоляваме. Печем до златисто на загрята фурна. През това време запържваме зеленчуците за соса. Прибавяме каймата и също я запържваме леко. Сипваме виното и изчакваме да изври. Прибавяме доматите и накрая пресния босилек. За бешамела, запържваме брашното в масло, без да покафенява. Махаме от огъня, прибавяме млякото и разбъркваме. Връщаме на котлона и при непрестанно бъркане, изчакваме да се сгъсти. Овкусяваме със сол, пипер и индийско орехче. Дъното на съда за печене намазваме с бешамел. Отгоре нареждаме ред патладжани, намазваме с болонезето, поръсваме с пармезан и моцарела и слагаме следващия ред патладжан. Върху него мажем бешамел, и повтаряме стъпките, като последния ред завършваме с бешамел, моцарела и пармезан. Печем до златисто и сервираме.
Комбинира се чудесно с червено вино Via Vinera Контур Каберне Совиньон & Пино Ноар
Via Vinera

 

 


Още от блога