Facebook Pixel
Loader
100%

Миро Димитров и Йоанна Драгнева: Основната подправка в нашата манджа е обич

Те са сред най-слънчевите двойки в българския шоубизнес. Актьор, който свири на китара, но умее да пренася музиката и в чинията. Певица, която трябва да прави минимум пет неща едновременно, за да насити деня си с адреналин. В случая на Йоанна Драгнева това са майчинството, работата като общински съветник и серията музикални проекти, в които често задава ритъма и зад ударните инструменти. С Мирослав Димитров се поглеждат с очите на влюбени след приятелство, продължило над 10 години. Поговорихме си с тях за храна и още нещо.

 

Йоанна, на първата ти среща с Миро ти приготвяш мусака, а той ти подарява ръчно изработена дъска за рязане. Любовта ви сякаш си има гастро история от самото начало. Има ли други ястия или храни, които събират съкровените ви моменти?

Й: Всичко ни е вкусно, дори и най-обикновеният ориз, когато си го приготвим ние и си го хапнем заедно! Без значение какво имаме на масата, всяка вечеря ни е специална.

М: Всъщност мусаката и дъската бяха второто удоволствие, което споделихме на първата си среща (смее се).

 

Миро, доколко вярна е поговорката, че любовта на мъжа минава през стомаха? И доколко храната е показател за настроенията в едно семейство? В книгите на Георги Господинов например е пълно с жени, които готвят пълнени чушки след скандал, и такива, които спасяват брака си с уханието на прясно изпечен хляб.

М: Отговарям ти тематично - “Не прекалявай с горчицата, скъпа, Не прекалявай с горчицата казвам, Аз съм стомахът на твоята язва”. Цитат от “Любовно” на Георги Господинов, но ако излезем от неговите стихове, стремим се основната подправка в нашата манджа да е обич.

 

Ако характерите ви можеха да се сравнят с подправка, коя би била тя?

М: Йоанна е ягоди в сметана.

Й: Миро е портокалови корички с канела.

 

Кой е любимият ви десерт от детството и приготвяте ли си го днес?

М: Мляко с ориз, но не го правим.

Й: Бял сладолед с пържени картофки, но сега ги хапвам поотделно.

 

Родители сте на прекрасна дъщеричка. Без какво не може АннМари в менюто си? Спазвате ли строги правила в режима й на хранене?

Й: Стараем се да я научим да се храни правилно и разнообразно. Вече е опитала всичко - плодове, зеленчуци, месо, риба, но като всяко дете и тя е на етапи и има любими храни. Сега сме на етап кисело мляко и обича да похапва в неограничени количества. Обожава го, наистина. Има и любими плодове, като пъпеш и червени сливи.

 

Кога храната е най-вкусна?

Й: Когато я споделяш с любими хора.

М: Когато ти се прави секс.


Още от блога