Основни продукти:
500 г кайма
1,5 кг картофи
1 глава лук
400 г домати на кубчета
Кимион
Черен пипер
Сол
За заливката:
600 г кисело мляко
4 яйца
4 с.л. брашно
Сол
Първо запържваме лука, след това прибавяме и каймата. Няма нужда да хваща цвят, но трябва да е раздробена хубаво на трохи. Прибавяме доматите, подправките и малко вода. Оставяме да поври 15 минути. Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме и направо слагаме в тавата, без да ги киснем във вода. Заливаме с каймата и доливаме вода, колкото да покрие картофите. Запичаме, докато хване цвят и течността изври. През това време разбиваме всичко за заливката. Изсипваме върху мусаката и запичаме до златисто.