Facebook Pixel
Loader
0%

Неделна супа за душата с Биляна Савова

Неделна супа за душата с Биляна Савова
17.07.2022

Неделна супа за душата с Биляна Савова

В „Неделна супа за душата“ гостува Биляна Савова – създател на програмата "План да Бъда"/ Plan to Be, основател на фондация "МС - Мога Сам", дългогодишен арт директор на списание EVA, а днес мотивационен треньор, който показва на хората как да се съхранят и да излизат от тежки ситуации. Биляна разказва за пътуването си до Хималаите чрез вкуса на традиционна за шерпите гозба - Sherpa Stew (ястие на шерпите)

 

Необходими продукти:

100 г едра паста

1-2 картофа

1-2 моркова

1 глава лук

Шепа спанак

Чесън

1 с. л. брашно

1с.л. олио (или друга мазнина)

1 с.л. ориз

1 л. къри

1 л. чили

1 люта чушка (по желание)

Пръст джинджър

Сол

Пипер

 

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, нарежете ги на едро и ги сварете (без да позволявате да се разварят)

2. Загрейте мазнината, прибавете ситно нарязания джинджър и чесън, кърито и чилито. Преди чесънът да потъмнее (след около минута) добавете обелените и нарязани лук и моркови, както и листата спанак.

3. След около 2-3 минути добавете водата, в която сте разбъркали лъжицата брашно, както и ориза и картофите.

4. Когато оризът омекне леко, прибавете пастата и варете до готовност (ако ползвате домашна прясно приготвена, ще са й нужни не повече от 3-4 минути)

5. Консумирайте гореща (преди хранене шерпите пеят специална  буди


Още от блога