Неделна супа за душата с Георги Тошев — Фантастико
Loader
100%

Неделна супа за душата с Георги Тошев

Неделна супа за душата с Георги Тошев
11.09.2022

Неделна супа за душата с Георги Тошев

Пълнени чушки с булгур и боб – една вкусна история

Необходими продукти:

10 - 12бр. чушки

1 - 2 ч.ч. гореща вода

1-2 с.л.зехтин

За плънката:

1 глава кромид лук

1 скилидка чесън

100 мл чесън

1 морков

Маслини каламон без костилка 

200 г булгур Крина

1 - 2 с.л.доматено пюре

200 г черен боб от консерва

300 мл гореща вода

400 мл зеленчуков бульон(може от кубче)

Подправки от Picantina:

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. червен пипер

Лют червен пипер (по желание)

Ккимион

Черен пипер - на вкус

Джоджен

Приготвяне:

 1. Измийте добре лука, моркова и чесъна и ги нарежете на ситно. В дълбок тиган загрейте зехтина и ги задушете. 

2. Измийте добре булгура и го добавете към зеленчуците. Овкусете със сол, пипер, кимион и червен пипер.  

3. Добавeте доматеното пюре и залeйте с горещата вода. След като водата заври, се добавят отцеденият и изплакнат боб, нарязаните на ситно маслини и нарязаният на ситно джоджен. Ястието се задушава на слаб огън, докато булгурът поеме водата. 

4. Напълнете измитите и почистени от семки чушки с плънката и ги подредете в намаслена със зехтин тава. Набодете ги на няколко места с вилица.

6. Чушките се заливат с около 2 чаени чаши бульон, отгоре се поливат със струйка зехтин и се изпичат в предварително загрята на 180°C фурна за около 40 минути (най-добре под фолио).

 

 

 


Още от блога