Печени сандвичи с яйце и сирене за важните моменти в живота на Илиян Любомиров
Продукти за традиционна рецепта:
6 филии хляб
2 яйца
1 с. л. масло
100 г сирене
Чубрица за поръсване
Домат за гарниране
Приготвяне:
1. Натрошеното сирене се смесва добре с разбитите яйца
2. Филийките се намазват с масло, а отгоре се покриват с яйчената смес.
3. Печем в предварително загрята на 180 °C фурна с функция грил, за около 5-6 минути.
4. Сервираме сандвичите, поръсени с чубрица и с кръгче нарязан домат.
Продукти за рецептата на Ирина:
3 филии хляб
2 яйца
1 с. л. масло
1 с. л. сметана
Сол и черен пипер на вкус
1 скилидка чесън (по желание)
Кашкавал Гауда „Фивепи“
1 авокадо
6-7 чери домата
сусам за поръсване
Предложение за сервиране:
Студено пресован сок от зелена ябълка Freshko
Приготвяне:
1. Разбиваме много добре яйцата със сметаната и с щипка от бульона.
2. Предварително нарязваме авокадото, чери доматите и сиренето.
3. В нагорещен тиган разтопяваме маслото, изсипваме яйцата и разбъркваме леко с шпатула за около минута.
4. Изключваме котлона и разбъркваме яйцата леко – трябва да останат сочни, но не сурови. Махаме тигана от котлона.
5. Запичаме в тост филийките. Натриваме ги с чесън и разпределяме бърканите яйца върху тях.
6. Отгоре подреждаме сиренето, авокадото и чери доматите. Овкусяваме със сол и пипер и поръсваме със запечен сусам.