Неделна супа за душата с Иво Димчев — Фантастико
Loader
100%

Неделна супа за душата с Иво Димчев

Неделна супа за душата с Иво Димчев
15.01.2023

Неделна супа за душата с Иво Димчев

Леща по турски

Необходими продукти:

1 голяма червена чушка

1 голям батат

1 пащърнак

1 голяма глава лук

1 пръст корен от джинджифил

3 скилидки чесън

1 с. л. мащерка

1ч. л. кимион Picantina

1 ч.л. къри

½ ч.л. куркума

200 г фина белена леща Krina

5 с. л. кокосова сметана

1 с. л. доматен концентрат

1 ч. л. настъргана кора от лимон

1/2 чаша ситно нарязан магданоз

 

Предложение за сервиране:

Сварен бял басмати ориз

Телешки суджук „Димитър Маджаров“

Приготвяне

1.Почистете и нарежете на ситно джинджифила, чесъна и лука. Задушете ги  заедно с всички подправки в тенджера с няколко лъжици загрят зехтин.

2. Залейте ароматната смес с около 1 л вода (зависи колко гъста искате да е супата) и когато заври прибавете обелените и нарязани на едро батат и пащърнак, чушката и измитата леща. Оставете супата да ври на средно силен котлон около 20 минути (докато лещата и бататът омекнат).

3. Махнете супата от котлона, добавете доматения концентрат и кокосовата сметана и я пасирайте  до гладкост.

4. Поръсете със ситно нарязания магданоз (и/или кориандър) и прибавете настърганата кора от лимон.

5. Сервирайте порцията  с топка басмати ориз, нарязан лайм, още кориандър и люта чушка.

 


Още от блога