Facebook Pixel
Loader
0%

Неделна супа за душата с Карин Околие

Неделна супа за душата с Карин Околие
03.07.2022

Неделна супа за душата с Карин Околие

В новия епизод на "Неделна супа за душата лекоатлетката Карин Околие ще отведе Ирини по кулинарните пътеки на Родопите. Пътешествието към детството на финалистката от последния сезон на Survivor започва с комбинацията от щипка захар, 7 грама суха мая и „парена вода“, за да я върне към много специални моменти с вкуса на любимите й катми по родопски.

Необходими продукти (за около 10 катми):

2 яйца

350 г кисело мляко

350 мл вода

½ чаена лъжичка сол

1 с. л. захар

7 г суха мая

450 мл вода

Масло (за намазване)

За сервиране:

Сирене

Сладко

Крема сирене

Пушена сьомга

Люти кисели краставички

 

Приготвяне:

1. Разтворете маята в приятна при допир (не студена) вода. Добавете 1 с. л. захар и 1 с. л. брашно. Разбъркайте и оставете на страна да се активизира.

2. През това време разбийте яйцата заедно със солта и киселото мляко.

3. Добавете водата с маята. Разбийте добре и на няколко пъти прибавете брашното.

4. Разбърквайте, докато постигнете гладка, с консистенция на боза, смес.

5. Покрийте купата със сместа с фолио и оставете да се активира за около 30 минути (тестото е готово, когато е увеличило размера си и по повърхността му има мехурчета).

6. Нагрейте силно котлона. Намаслете тефлонов тиган с малко мазнина. Сложете около черпак от сместа (според размера на тигана), намалете котлона на средна сила и пържете, докато по повърхността на катмата се появят дупчици. Обръщайте и изпържете и от другата страна.

7. Подредете катмите една върху друга в чиния, като между всеки слой намазвайте с масло.

8. Поднесете ги горещи със сирене, сладко или мед.


Още от блога