Facebook Pixel
Loader
0%

Неделна супа за душата с Ванко Pump&Run

Неделна супа за душата с Ванко Pump&Run
26.06.2022

Неделна супа за душата с Ванко Pump&Run

Това е една вдъхновяваща среща с Ванко Pump&Run в нашата "Неделна супа за душата". Спортният мотиватор и „сървайвър“ разкрива как пиле с ориз за 1.50лв. се е превърнало в любимото му ястие в тийнейджърските години и защо, когато никой не е вярвал в спортните му успехи, той е продължил да преследва мечтите си. А ето и рецептата, която Ванко пожела да приготви Иирини.

Пилешки бутчета с ориз

Продукти за 2 порции:

2 бр. пилешки бутчета

1/2 ч. ч. ориз

1 малка глава лук

1 малък морков

1 с. л. олио + 100 мл олио

Сол, червен и черен пипер

Черен пипер на зърна

½ ч. л. чубрица

1.5 ч. ч. гореща вода

Зеленчуков или пилешки бульон

2-3 стръка пресен магданоз

Лимон

Приготвяне

1. Измийте и подсушете бутчетата.

2. Овкусете ги от всички страни със сол, черен и червен пипер.

3. Намаслете тавичка с лъжица олио, подредете бутчетата и печете в предварително загрята на 200 °C фурна за 15 минути.

4. През това време в останалото олио се задушават ситно нарязаните зеленчуци заедно с подправките, добавя се добре измитият (по възможност предварително накиснат за 15-ина минути в студена вода) ориз. Добавя се водата, пиперът на зърна и бульонът и се оставя да поври около 4-5 минути.

5. Вадим запечените бутчета от тавичката, където изсипваме задушения ориз. Подреждаме бутчетата от обратната страна и печем 30 минути на 150 °C. 6. Поднасяме със ситно нарязан магданоз (и лимон).


Още от блога