Великолепната Йордана Димитрова споделя история от детството с вкус на течен шоколад. Кога и как започва да приготвя домашното лакомство ще видите в новия епизод на "Неделна супа за душата".
Необходими продукти:
250 мл вода
180 г захар
½ ванилова есенция
125 г масло
250 г сухо мляко
4 пълни супени лъжици какао (30 г)
Предложение за сервиране:
Сладолед Eskimo
Студено пресован сок от портокал Freshko
Начин на приготвяне
1. Пресяваме какаото и го смесваме със сухото мляко.
2. Загряваме водата и разтваряме захарта в нея.
3. Добавяме маслото и когато се разтопи, изсипваме на тънка струя течните съставки при сухите съставки, като не спираме да разбъркваме.
4. Ако в сместа останат бучки, пасираме.
5. Разпределяме шоколада в купички или в бурканчета и оставяме да се охладят за поне 2 часа.