Facebook Pixel
Loader
100%

Неделна супа за душата със семейство Месечкови

Неделна супа за душата със семейство Месечкови
28.08.2022

Неделна супа за душата със семейство Месечкови

Нищо не е по-топло, вкусно и сплотяващо семейството около трапезата от баницата на баба. Точно тази традиционна българска храна е символът на уют за Кремена и Атанас Месечкови.

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница

3 яйца 300 мл прясно мляко

70 мл олио

300 грама бяло сирене Маджаров

150 г настърган кашкавал

1 бакпулвер 100 г краве масло

Предложение за сервиране:

Айрян от кисело мляко Маджаров

Приготвяне:

1. В дълбока купа се разбиват яйцата, олиото и млякото с щипка сол и с 5 г бакпулвер. В отделна купа се натрошава сиренето, настъргва се кашкавалът и се разбъркват добре.

2. В правоъгълна намаслена тава (или застлана с хартия за печене) се подреждат по 2 кори, намазват се с млечната смес и се поръсват с натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

3. След като корите свършат, баницата се наряза на квадратни парчета, залива се с останалата млечно-яйчена смес и се покрива с нарязаното на малки парченца масло. Течната смес изглежда много, но това да не ви смущава, ще попие в корите и става един много сочен бюрек.

4. Печем около 35 минути в предварително загрята на 170°C фурна с вентилатор.


Още от блога