Facebook Pixel
Loader
100%

Ненчо Балабанов: Готвих за пръв път на 12 - боб яхния без надзора на майка ми

Ненчо Балабанов: Готвих за пръв път на 12 - боб яхния без надзора на майка ми
06.12.2020

Ненчо Балабанов: Готвих за пръв път на 12 - боб яхния без надзора на майка ми

Той е човекът, когото хората по улицата често питат дали не е брат на премиера, заради перфектните му гласови имитации. Ненчо Балабанов пее, играе и не се шегува, казвайки, че първата му изява пред публика е на сватба, когато едва 5-годишен вместо етър пийва чашка коняк. Скочил на масата и в рамките на час изнесъл шоу с песни и танци. Репертоарът му бил с шегаджийски песни за черни кокошки и дамаджани с винце, от типа на тези, които по-късно Клуб НЛО превръщат в хитове.

Трудовият му стаж преди НАТФИЗ минава през колоритни професии като опрашвач на слънчогледи и работник във фабрика за компоти. Днес Ненчо Балабанов владее зрителските симпатии с главна роля в обичания сериал на Нова ТВ All Inclusive. Поговорихме си за храната като добавена стойност в ежедневието му.

 

Ненчо, екранната ти съпруга в All Inclusive има кулинарен блог. Доколко споделяш страстта й към готвенето в реалния живот?
Рядко ми остава време за готвене, но понякога го правя. Експериментирам и ми харесва. Но не бих казал, че съм голям кулинар. Оставям това или на професионалистите, или на дамите.

Налагало ли ти се е да ползваш някога храната като повод за флирт? И обратното – вярна ли е според теб поговорката, че любовта на мъжа минава през стомаха?
О, определено е доста добре за една дама да може да готви вкусни неща. Не е от решаващо значение, но стопроцентово е голям плюс. Храната като повод за флирт единствено съм ползвал относно суши. И то шеговито, понеже има интересни идеи за сервирането на този вид храна.

Какъв беше първият ти опит в кухнята и сполучливо ли завърши? На колко годинки беше?
Веднъж се наложи да се справя с кюфтета и боб яхния. Бях гледал майка ми как ги прави и резултатът беше доста добър, и то без надзор и помощ от родител. Изненадах ги много приятно. Получи се супер. Бях на около 11-12 години.

Каква е разликата в хранителния ти режим, когато си на снимачен сет и когато просто се наслаждаваш на деня си и си на тенис корта?
По принцип в домашни условия никога не ям тристепенно меню и се храня в по-малки количества. На снимки обаче е доста различно. Изразходваме доста повече енергия, явно и винаги ни сервират вкусотии. Там хапвам по-стабилно. Явно организмът ми го изисква. Преди да изляза на корта, винаги гледам да не съм гладен, но да са минали поне 2 часа от последното хранене. Иначе е доста трудно да се справиш с цялото тичане и активността. Но протеиновият блок и бананът винаги са ми подръка там. Както и изотоничните напитки.

Кой продукт е постоянното присъствие в хладилника ти и защо?
Кисело мляко и цитрусови плодове. С кисело мляко закусвам често, добавям ядки, сухи плодове и хрупкав микс овесени ядки. А от цитрусите си правя фреш. Водата с лимон също е част от ежедневните ми напитки. Много е освежаваща и супер полезна.

Имаш прекрасен син, вече тийнейджър. Доколко успяваш да ограничиш в менюто му вредните храни? Приготвяш ли му нещо специално, когато сте заедно?
Опитвам, без да е на всяка цена, да го отдалеча от газираните напитки и бързата храна. А най- хубавото е, че и той самият започва да чете и да се замисля над тези теми. И ги избягва. Много съм щастлив, че обича броколи. Леко капризен е и не яде какво да е. Но смятам, че се храни добре. С храната предпочитам и винаги му предлагам айран вместо кола или студен чай. Или пък вода. Взима пример от мен и се вслушва кои храни е добре да консумираме и кои не.

Има ли десерт от детството ти, който обожаваш и до ден днешен?
Майка ми правеше една домашна торта за рождените ни дни с брат ми. Обожавах я. Както и крем карамела. Но в момента изобщо не “налитам” на сладкото. Нямам потребност и го избягвам. Много рядко ям десерт.

Ако трябва да опишеш характера си с една подправка, каква ще е тя и защо?
Куркума :-) Действа противовъзпалително, възстановяващо, цветът й е слънчев и добавя уникален вкус.


Още от блога