Огретен със сирене и кашкавал — Фантастико
Loader
100%

Огретен със сирене и кашкавал

Огретен със сирене и кашкавал
05.04.2024

Огретен със сирене и кашкавал

В сезона на леките и свежи ястия, вижте вегетарианското предложение на шеф Никола за любимия български огретен. Фино нарязани картофи, нежен вкус на сметана, прецизно наредени слоеве сирене и кашкавал, запечен до златисто и задължителният арт щрих: стръкчета мащерка, оформят това характерно и обичано ястие. Насладете му се, да ви е леко и сладко!

Огретен със сирене и кашкавал

Необходими продукти:

6 едри картофа
1 глава лук
4 скилидки чесън
100г масло
1 ч.ч. прясно мляко
½ ч.ч. сметана
200г сирене
300г кашкавал
Черен пипер
Индийско орехче
Aлуминиво фолио

Начин на приготвяне:

Нарязваме картофите на не много тънки слайсове. Запържваме ги леко в маслото с лука и чесъна. Подправяме със сол, пипер и индийско орехче. Хубаво е да ги направим на няколко пъти, за да не препълваме тигана и да ги запържим хубаво. Прибавяме прясното мляко и сметаната и също ги овкусяваме. Когато кипне, правим слой картофи в съда за печене, поръсваме сирене и кашкавал и нареждаме нов слой картофи. Повтаряме колкото пъти е необходимо и накрая изсипваме течността и затваряме с алуминиево фолио. Когато картофите омекнат, поръсваме с кашкавал и запичаме до златисто.


Още от блога