Октопод по гръцки — Фантастико
Loader
100%

Октопод по гръцки

Октопод по гръцки
06.11.2022

Октопод по гръцки

Необходими продукти:

1 октопод

1 глава червен лук

2 стръка пресен риган (може и сух)

2 лимона

Морска сол

Зехтин

За ганитурата:

100 г фава

5-6 скилидки чесън

 

Начин на приготвяне:

1.     Сварявате октопода на средна температура за около 40 минути. Във водата може да се добави дафинов лист и бахар (но не сол).

2.     След като сварите октопода и той се охлади, отрежете пипалата. 

3.     Изпечете пипалата на силно загрят чугунен оребрен тиган или на скара (в идеалния вариант - на барбекю, което ще придаде допълнителен аромат на ястието). Ще ви отнеме не повече от 7-8 минути общо от двете страни.

4.     Посолете октопода и го напръскайте с лимон и зехтин. Подредете пипалата върху /до/ пюрето от фава и го поднесете веднага.


Още от блога