Палачинки Креп Сюзет без глутен и лактоза — Фантастико
Loader
100%

Чудесен френски десерт

Чудесен френски десерт
23.08.2022

Чудесен френски десерт

За да впечатлите в кухнята, трябва да сте нестандартни. Какво ще кажете за френски десерт без глутен и с малко захар? Кулинарното предложение е на Вяра Ковачева.

Необходими продукти:

За палачинките:

60 г гроздово олио

215 г оризово брашно

45 г царевично нишесте

1/2 пакетче бакпулвер

80 г. кокосова захар

1 ванилия

170 мл газирана вода

130 мл бадемово мляко

4 яйца

 

За карамелено портокаловия сироп:

100 г кокосова захар

1/4 ч. л. морска сол

80 мл портокалов сок

30 г кокосово масло без аромат

 

За сервиране:

Настъргани портокалови корички

 

Ето как се приготвят

За палачинките:

В блендер изсипете брашното, царевичното нишесте, бакпулвера, солта, ванилията, захарта и леко блендирйте. Добавете газираната вода и бадемовото мляко и отново блендирайте. Прибавете яйцата и гроздовото олио и блендирайте до гладка смес.

Загрейте тиган за палачинки и го намаслете с гроздово олио. Печете палачинките, като поставяте около един черпак от сместа в тигана и разливате по цялата основа. Когато краищата на палачинката започнат леко да се отделят, обърнете с шпатула. Извадете готовите палачинки в чиния и оставете настрани.

За карамелено портокаловия сироп:

Изцедете портокала. Поставете в малка тенджера захарта и оставете на среден огън леко да се карамелизира. Намалете котлона и прибавете портокаловия сок и кокосовото масло. Оставете сиропа леко да се сгъсти. Прецедете и оставете настрани.

За сервиране:

За всяка порция сгънете една палачинка на две и после още на две. Залейте я с малко от сиропа.  Поръсете с настъргани портокалови корички и сервирайте.

 


Още от блога