Рецепта с ефекта на Валентинка ни предлага за 14 февруари шеф Никола! С вино или с половинка, крайно съблазнителните му палачинки в шоколадов сос със сладолед, шамфъстък и малини, могат да се окажат пътят към сърцето на любимия човек! А както знаем, той почти винаги минава през стомаха. Подсладете празника и наздраве!
Палачинки в шоколадов сос
Необходими продукти:
За палачинките:
6 яйца
2 ч.ч. брашно
4 ч.ч. прясно мляко Димитър Маджаров
3 с.л. олио
1 с.л. какао
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
За соса от шоколад:
50г масло
2 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. сметана
50г какао
250г черен шоколад
½ ч.ч. захар
100мл коняк
За гарниране:
Ванилов сладолед
Белен шамфъстък
Малини
Начин на приготвяне:
Разбиваме всички продукти заедно, до получаване на гладка смес. Оставяме да почине и приготвяме палачинките на тиган с масло. След тях приготвяме шоколадовия сос. Запържваме брашното в маслото, без цвят. Прибавяме какаото и махаме от котлона. След това добавяме захарта, млякото и сметаната, връщаме на котлона и бъркаме до сгъстяване. Прибавяме и фламбираме коняка, махаме от котлона и добавяме натрошения шоколад. Топим палачинките в соса и сервираме с бита сметана и малини.