Необходими продукти:
3 скилидки чесън
6 бр червени месести чушки
100 г брашно
150 мл олио
Консерва качествени белени домати на кубчета
Сол
Магданоз
Начин на приготвяне:
1. Обелете предварително изпечените чушки. Попийте течността от тях и ги оваляйте в брашно.
2. Загрейте мазнината в тиган и изпържете чушките до златиста коричка ( около 2 минути на страна).
3. Изпържените чушки подредете в дълбока чиния за поднасяне.
4. В мазнината, в която сте пържили чушките, запържете 1-2 лъжици брашно и изсипете доматения сос. Намалете котлона на средна степен.
5. Когато сосът се сгъсти, добавете нарязания на филийки чесън и магданоза.
6. Овкусете със сол и пипер на вкус.
7. Залейте подредените чушки с доматения сос и поръсете с още магданоз.
8. Можете да поднесете със сирене и хляб, с който да оберете всяка капка от вкусния сос!