Гореща българска класика – за горещите летни дни: пататник с праз. Във версията на шеф Никола има още сирене, кашкавал, яйца и масло. А как да се справиш и с най-трудната част: обръщането, виж в новия епизод. Пататникът се яде горещ!
Пататник с праз
Необходими продукти:
1кг картофи
125г масло
200г сирене
200г кашкавал
4 яйца
1 с.л. джоджен
1 стрък праз
½ ч.л. индийско орехче
Сол
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Настъргваме картофите и по желание може да ги посолим и да ги оставим в цедка за 20 минути. Запържваме праза, докато омекне, след това го прибавяме към картофите, заедно с разбитите яйца, джоджена, сиренето и кашкавала. Слагаме маслото в тигана и изсипваме сместа в него. Изчакваме да започне да хваща коричка отдолу и преместваме във фурната. Печем до златисто-кафяво.