Facebook Pixel
Loader
0%

Печени карфиолени розички с прясна салса с ананас

Печени карфиолени розички с прясна салса с ананас
15.12.2021

Печени карфиолени розички с прясна салса с ананас

Тези малки препечени карфиолени розички, гарнирани с узряло авокадо и поднесени с прясна салса с ананас, са идеален вариант да разнообразите своето меню по време на коледните пости.  Приготвят се лесно и са на масата за по-малко от 40 минути.

 

Необходими продукти

За карфиола:

1 средна глава карфиол

1/4 чаша зехтин

1 с. л. кленов сироп

1 с. л. соев сос

2 ч. л. пушен червен пипер

1 ч. л. кимион

1 ч. л. чесън на прах

1/4 ч. л. смлян бахар

1 ч. л сол

За салсата:

2 чаши пресен ананас

1 малка връзка пресен магданоз

1/4 чаша червен лук

1 с. л. кленов сироп

Сок от 1 лимон

1 ч. л. сол

За гарниране:

Едно узряло авокадо

 

Ето как се приготвя

За карфиола:

Загрейте предварително фурната на 180 °C и застелете тава с хартия за печене. В купа разбъркайте зехтина, соевия сос, подправките и кленовия сироп. Изсипете начупения на розички карфиол в купата и объркайте така, че карфиолът да е добре покрит с маринатата. Поставете го в подгвената тава за печене и печете около 25-30 минути, докато омекне и краищата му започнат да покафеняват.  Ако  след това време карфиолът  не е покафенял,  можете да преместите тавата под грила на фурната за 5 минути.

За салсата:

Нарежете ананаса на кубчета. Смесете ги с нарязан на ситно червен лук, сока от лимон, кленовия сироп и солта и оставете настрани.

За сервиране:

Извадете розичките карфиол от фурната и ги поставете в чиния. Обелете и нарежете на ленти авокадодо и поставете при карфиола. Поръсете обилно отгоре парчетата карфиол с ананасовата салса. Завършете сервирането с щипка мaлдонова сол.


Още от блога