Необходими продукти:
За маринованото месо
1,2 кг пилешки бутчета
½ ч.ч. кисело мляко
50 г джинджифил
4 скилидки чесън
2 ч.л. масала
2 ч.л. сол
2 ч.л куркума
1 ч.л лют пипер
¼ сок от лимон
100 г масло
За ориза
300 г ориз басмати
70 г масло
1 глава лук
3 звезди анасон
2 дафинови листа
4 ч.л. масала
½ ч.ч. кисело мляко
½ ч.ч. кокосово мляко
3 стръка мента -
Пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Първо мариноваме пилето в киселото мляко и подправките и го оставяме да предстои 2 часа в хладилник. Запържваме в масло чесъна, лука и джинджифила. Прибавяме подправките и измития и изцеден ориз. Запържваме леко и прибавяме бульона, кокосовото мляко и киселото мляко. Прехвърляме в тава. В същия тиган запържваме пилешките бутчета, изваждаме ги и нареждаме в тавата отгоре. Затваряме с алуминиево фолио. Когато оризът поеме течността, махаме фолиото и запичаме до златисто.